Борщ зі сливами, або салат з фенхелем не бажають їсти українські школярі. Такі страви для дітей є дивними та несмачними. Автор шкільного меню є ресторатор Євген Клопотенко. У його арсеналі понад 800 рецептів, пише central-news.com.ua з посиланням на OBOZ.UA.
Думка нутриціолога щодо оригінального шкільного меню
Не всі страви Клопотенка подобаються дітям. Наприклад, борщ зі сливами, салат з сирими кабачками та фенхелем або яблука зі сметаною, можуть не викликати у них інтересу.
Нутриціолог Ірина Гізбрехт зазначає, такі незвичні страви можуть викликати проблеми з травленням у дітей. На її думку, все що на тарілці незнайоме автоматично стає несмачним.
За словами пані Ірини, незнайомі страви можуть підвищувати ризик алергічних реакцій. Натомість експертка рекомендує складати тижневе меню зі звичних страв: традиційний борщ або супи в класичному варіанті, пасту, каші та м’ясні страви. Ірина Гізбрехт наголошує, що у меню Євгена Клопотенка є з чого вибрати.